"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2018. június 6., szerda

Jubiláltam

10 évet lehúzni ugyanabban a hotelben... Azok számára, akik tudják, hogy konkrétan miről is van szó, azoknak szinte felfoghatatlan ez. Számomra is érthetetlen, hogyan sikerült ezt véghezvinnem. A tavalyi szezonzáró vacsorán köszönetképpen egy, a szomszédos völgy végén lévő, 1500 méter felett fekvő, csilli-villi ****superior wellness-hotelbe szóló utalványt kaptam eddigi munkám jutalmául. Ó, köszi, köszi! ;)

Csak halkan megjegyzem, hogy amióta ennyire közel kerültem az emberek privát szférájához, azóta a hátam közepére sem kívánom a hoteleket, a wellness-részlegeket meg pláne... túl sok mindent látok... Hogy egyértelműsítsem a dolgot: eddig nagyon jól sikerült megúsznom az életet mindenféle gombás és egyéb fertőző betegségek nélkül és ezen a jövőben sem kívánok változtatni.

Május elején, miközben kb. alkarközépig a felmosóvödörben nyúlkáltam, az Úr megkérdezte, hogy felhasználtam-e már az utalványomat.

- Á, még nem. Gondoltam, szeptemberben talán kaphatok majd pár nap szabit... akkor olyan jókat lehet túrázni a hegyekben.
- Ó, hát az nem lesz jóóó, akkó főszezon vaaan!

Nem mondod, b.szki?! Trolliában kb. egész évben főszezon van.

Ja, ha nem hát nem... És ennyiben maradtunk. Nem akartam neki hosszasan ecsetelni, de őszintén szólva pont lesz.rtam, hogy be tudom-e váltani a hülye utalványát vagy sem. Kis túlzással több, mint egy évtizede kb. csak arról szól az életem, hogy bepakolok, utazok, kipakolok, gürizek, bepakolok, utazok, kipakolok. Mint egy végtelenített videoszalag, amit oda-vissza lejátszhat az ember.

Meg amúgy is. 1. Autó nélkül vagyok itt. 2. Tök egyedül. Úgyhogy nem sok kedvem van eltömegközlekedni a világ végére, azért hogy magányosan wellnesseljek egy napot... a csilli-villi hotel meg amúgy is baromi közel áll hozzám, de tényleg! Inkább egy Bauernhof vagy egy Hütte a hegyen...

A legjobb az lett volna, ha kaptam volna egy a helyi sportboltba szóló utalványt. Azon vettem volna pár cuccot magamnak és ezzel le lenne tudva az elmúlt 10 év mindenki, de kiváltképp az én legnagyobb örömömre. De nem, ez túl egyszerű lett volna.

Másnap délelőtt az Úr megjelent az emeletemen azzal, hogy ha gondolom, akkor most májusban lenne pár nap, amit kivehetnék... Május első hetében jártunk, ő meg elém tolt 2 időpontot: május 14-15-16 (ami nekem nem volt jó) vagy 28-29-30. Mindkettő hétfő-kedd-szerda, amiből a kedd a heti 1 db szabad napom lenne. Szóval 1 szabinap + 2 nap szabadság volt az ajánlata.

- Oké, rendben. Délután megkérdezem, van-e szabad szobájuk.

Kiderült, hogy fullon van a hely, de május 29-30-31. még megoldható lenne. Na frankó. Este a folyosón összefutottam az Úrral. Mondom neki, hogy mi a helyzet. Erre ő:

- Ó, hát az nagyon nem jóóó... csütörtökön sok lesz az érkezős szoba.
- ?!?!?!
- Még átgondolom.

Mi van?! Na most lett elegem. Csinálsz, amit akarsz - gondoltam magamban - és még aznap este szépen lefoglaltam egy szobát, nehogy lecsússzak róla, ha esetleg mégis igen lesz az a nem... Ha mehetek, megyek, ha nem, akkor max. ugrik a 400 eurós utalványa. (Ami szerintem neki jobban fájna, mint nekem.)

2 napig gondolkodott rajta, végül a válasza igen lett.

Let's go!


Csak a hangulat kedvéért ;) 

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Minden jó, ha vége jó, elsülhet ez még jól is.Legalább odafigyeltek rád, az sem kevés.

J. írta...

Igen, ez egyébként tényleg elég komoly figyelmesség volt a részükről. Elég magas a fluktuáció errefelé. Amióta itt dolgozom, én vagyok az 5., aki megérte a 10es.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster