"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2017. augusztus 17., csütörtök

Jazz, flamenco, magyar világzene - ez a Hétrétország hétvégi programja!

Augusztus 20-ig tart az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, a Hétrétország köztivál. Minőségi zenék, előadások, természetjárás és csillagnézés - érdemes az Őrséget választani a hétvégén!

Augusztus 18., péntek

Záróállomásához érkezik az idén első alkalommal indított természetjáró programsorozat, a Forrásvidék. Pénteken az Őrség szlovén oldalán található Kapornaki forráshoz kerekezhetünk el, ahol megismerkedhetünk a környékkel és a forrás eredetével.

A pénteki program főfellépője a magyar improvizatív jazz kiemelkedő muzsikusaiból álló Tóth Viktor Arura Trió, akik a Szemed kincse című albumuk zenei világát hozzák el az őriszentpéteri Pajta Bisztróba.
 
Tóth Viktor Arura Trió
 A koncert után ismét csillagnézés! Aki idén utoljára szeretné bebarangolni az Őrség alatti esti égboltot, az péntek este 22:30-tól teheti meg, találkozás az őriszentpéteri Árpád-kori templom parkolójában. Takaró, meleg ruha és zárt cipő ajánlott!


Augusztus 19., szombat

Szombat délután az őriszentpéteri Malom Látogatóközpont udvarán kezdődik a Hétrétország hétpróbája. A TudomisénmiCsoda Egyesület szervezésében megvalósuló játékos vetélkedőn a kicsik és nagyok az Őrséggel kapcsolatos játékos feladatokon próbálhatják ki magukat.

Szombaton 17 órától a Makám zenekar ad interaktív családi koncertet Őriszentpéteren Bogárbál avagy Kabóca az Őrségbe indul címmel. 19 órakor a kercaszomori református templomban fellép Kátai Zoltán, aki históriás énekeket ad elő. Az énekmondó est után irány a Pajtaszínház Őriszentpéteren, 21 órától az Alma Flamenca együttes előadását hallgathatjuk meg.
 
Makám zenekar
Az előadást követően szintén a Pajtaszínházban Hétrét Filmklub záróvetítés lesz, itt a Hétrétország ideje alatt futó médiatábor résztvevőinek helyben elkészült alkotásait nézhetjük meg, művészeti vezető: Dér András.


Augusztus 20. vasárnap

Vasárnap még utoljára részt vehetünk a Hétrétország ideje alatt zajló kézműves kirakodó vásáron, a Porták portékáin. 15 órától a köztivál zárókoncertjét hallgathatjuk meg az őriszentpéteri református templomban, az Anima musicae kamarazenekar előadásában.
 
Anima musicae kamarazenekar
 
További programok, információ:
http://www.hetretorszag.hu

 
NAPI ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A FACEBOOK-ON:
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster