"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2017. július 28., péntek

Augusztusban ismét Hétrétország az Őrségben

Augusztus 12-től 20-ig tart az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye, a Hétrétország köztivál. Müller Péter Sziámi AndFriends, Rendhagyó Prímástalálkozó, Ripoff Raskolnikov, Tóth Viktor Aura Trió - lássuk az ízelítőt a programok közül!


A nyolc napon át tartó rendezvénysorozatot a Técsői Banda nyitja augusztus 12-én szombaton az őriszentpéteri Pajta Bisztróban. Augusztus 13-án vasárnap fellép a Müller Péter Sziámi AndFriends, a közönség a készülő új lemezről is hallhat eddig még nem hallott dalokat.


Augusztus 14-én Őriszentpéteren, a Malom Látogatóközpontban Lovasi András és barátait hallhatjuk, koncertjük címe: Véletlen. Augusztus 15-én Rendhagyó Prímástalálkozó, avagy a világzene nagyjai lépnek fel Hétrétországban, a Malom udvar leendő közönsége fültanúja lehet Lakatos Róbert, Pál István Szalonna, Balogh Kálmán, Herczku Ágnes és még sok zenész játékának. 


Augusztus 16-án szerdán az Ördögmese című előadást tekinthetjük meg a SimorÁg Táncirkusz előadásában, ezután a Terra Profonda és a Ripoff Raszkolnyikov Band játszik az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban. Augusztus 17-én a HolddalaNap Zenekar koncertezik a Malom Látogatóközpontban, augusztus 18-én pedig a Tóth Viktor Aura Trió lép fel a Pajta Bisztróban. 

Augusztus 19-én Bogárbál, avagy a Makám zenekar interaktív családi koncertje lesz hallható, amit egy flamenco előadás, az Alma Flamenca, azaz Flamenco Lélek követ. Az utolsó napon, augusztus 20-án az Anima musicae kamarazenekar zárja a köztivált a kercaszomori Református templomban.

A zenei programokon kívül a számos, a közelmúltban bemutatott nagy sikerű filmet is megtekinthetünk. Látható lesz többek között Az állampolgár, az 1945, a Brazilok, valamint a Testről és lélekről Őriszentpéteren.

Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, idén is párhuzamos programként fut a nagy sikerű Nyitott Porták rendezvénysorozat. A látogatók napközben saját túraútvonalakat járva megismerhetik az Őrség jellegzetességeit, a vidéki udvarházakat, kézművesműhelyeket, képzőművészek műtermeit, ahol őrségi ételkülönlegességekkel, valamint az állattartók, gazdálkodók napi munkájával ismerkedhetnek meg. 

A Nyitott Portákon kívül színházi programok, kiállítások, természetjáró programok, kerékpártúra, csillagnézés, őrségi tánctábor, filmes alkotótábor és kézműves kirakodó vásár is lesz a Hétrétország köztiválon.

A köztivállal kapcsolatban további információ a Hétrétország honlapján, illetve facebook oldalán található.


3 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

S veled mi van, régen jelentkeztél.

J. írta...

Hát, Kedves... ez az, amit én is nagyon szeretnék tudni. Kb. 30 bejegyzés kavarog a fejemben, úgyhogy lassan ideje lesz kiírnom magamból mindent.

Holdgyöngy írta...

Örülök, hogy megírtad, neked is könnnyebb.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster