"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2017. január 16., hétfő

Kutyafej helyett

Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy talán egy oszlásnak indult kutyafej hevert tegnap a távolban, ezért ma egy balatonalmádis futást iktattunk be a programba, hogy utánajárjunk a dolognak.

Én már attól is rosszul vagyok, ha az autóból észreveszek az út szélén egy halott állatot. Ilyenkor érzem, ahogyan az ideg végigfut a gerincem mentén. Gondolhatjátok, hogy milyen érzés kerülgetett, amikor közeledtünk a "valami" felé, ami még mindig ugyanott volt, mint tegnap. Még a lábam is beleremegett.


Egy vaddisznó fejének maradványa hevert a hóban.

Bízunk benne, hogy egy etikus vadászatot követő zsigerelés maradványára bukkantunk, amit aztán egy ragadozó állat kiásott a földből.

Az ilyesmi mindig nagyon felkavar, de valamelyest megnyugtató, hogy nem egy levágott kutyafejet találtunk ott, mert azt elég nehezen tudtam volna feldolgozni.

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Úgy látszik a hó sok "disznóságot" megmutat.

J. írta...

Ezt nagyon találóan írtad :)

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster