"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. december 31., szombat

Valami fénylik fent az égen

Nyár volt, szabadságomat töltöttem otthon. A Nap lemenőben volt már, de még teljesen világos volt. Egyik esti futásunk alkalmával, amikor Csopakról Alsóörs felé futottunk, az égbolton egy tőlünk távolodó, nagyon fényes valamit vettünk észre. 

A hullócsillagot kizártuk, mert nem az volt. Ufó sem lehet, mert én azt már láttam és az tök másmilyen, hihi.

A világ legnagyobb természetességével tudakoltam az uramtól:
- Tudsz arról valamit, hogy esetleg lőttek fel mostanában űrhajót?
- Mi vaaan?
- Hát csak azért kérdezem, mert ha az a valami, nem ufó, akkor biztos a Föld légkörébe érve éppen most elégő valami lehet... mondjuk egy űrhajó darabkája... bár annak lefelé kellene esnie...
Szerintetek a 10. km-nél ki fogja jobban a hasát a röhögéstől egy ilyen mondat elhangzását követően? Az, akitől kérdezik vagy az, akinek a száját elhagyja? :D

Nekünk ilyen vidám futásaink szoktak lenni, ha nagy ritkán együtt futunk.

Jól van, jól van, félre a tréfát! Az a valami, amit mi akkor láttunk, az nem volt más, mint az ISS, az International Space Station, vagyis a Nemzetközi Űrállomás.

Ti tudtátok, hogy szabad szemmel is lehet látni?

Én amióta tudom, azóta érdekes módon rendszeresen belefutok... szó szerint :) Vagy éppen akkor indulok futni vagy éppen akkor jövök visszafelé. Felnézek az égre és hoppá, már megint itt húzott el :) Nem tudom miért, de ha észreveszem, nagyon örülök magamnak.

Jó, mondjuk amúgy is megszállott égboltkémlelő vagyok. A műholdaknak is szoktam örülni... na nem annyira, mint egy hullócsillagnak, de az apró öröm is öröm :)

Ha szeretnétek tudni, hogy ott, ahol Ti éltek mikor látható az űrállomás, akkor látogassatok el IDE. A jobb felső sarokban lévő négyzetben meg tudjátok adni a saját tartózkodási helyeteket, majd a kapott táblázatban a vonulás dátumára kattintva pedig előjön egy csillagtérkép, amin látszik az ISS vonulási pályája.

Az ISS vonulása Alsóörs felett, 2017. január 01.
Tűzijáték és pezsgő helyett ezzel a képpel kívánok
boldogságos új évet mindenkinek!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

BUÉK!!!L+K

J. írta...

<3 <3

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster