"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. augusztus 18., csütörtök

Vasárnapig tartó csillaghullás az Őrségben

Augusztus 21-ig, vasárnapig tart az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye, a Hétrétország köztivál.

 
Láttam a Holdat előttem
 
 
Augusztus 18-án Magyarország leghíresebb ének- és mesemondója, Berecz András mutatja be a közönségnek új lemezét. A “Láttam a Holdat előttem” témája a testvérét fel nem ismerő lélek, az embert fel nem ismerő ember, ezt járja körbe előadásában.
 
 
Koncert, néptánc, filmjelenetek...
 

 
...ezekből áll össze a Betyárjáték, egy élő népi rock 'n' roll film, amelyet augusztus 19-én láthat a közönség az őriszentpéteri Malom udvarban. 
 
Az előadás három részből épül fel: gerincét Ferenczi György és a Rackajam betyár témakörbe vágó dalai alkotják, a történeteket Kovács Norbert "Cimbi" vezette néptánosok elevenítik meg, mindez a színpadon időről-időre összekapcsolódik Szomjas György legendás betyárfilmjeinek a képeivel, hangulataival.
 
 
Szaxofon és gitár
 
 
Az augusztus 20-i program fő fellépője a Tóth Viktor & Gyárfás István duo lesz. Mindkettőjüket a hazai jazzélet legkiemelkedőbb zenészeként tartják számon, Tóth Viktor a legígéretesebb magyar szaxofonos, Gyárfás István, azaz Gyafi pedig fantasztikus gitáros. Koncertjüket Őriszentpéter egyik leghangulatosabb vendéglátóhelyén, a Pajta Bisztro teraszán hallgathatja meg a közönség. A koncert után csillagnéző túrán vehetnek részt az érdeklődők.

 
Metszéspontok
 
 
A köztivál zárókoncertje a kercaszomori Református templomban lesz, ahol három zenei világ találkozik különböző zenei műfajokból érkező szólistákkal. Az előadók: Fassang László (orgona), Szirtes Edina Mókus (hegedű, ének) és Szokolay Dongó Balázs (népi fúvós hangszerek).

 
A Hétrétország ideje alatt folyamatosan várják a vendégeket a Nyitott Porták, az érdeklődők összesen ötven udvarházat, helyi gazdaságot ismerhetnek meg, és találkozhatnak az őrségi ízekkel, hagyományokkal. A köztiválon emellett filmvetítések, előadások, gyógynövényismereti és csillagnéző túrák és gyerekprogramok is lesznek.

A köztivállal kapcsolatban további információ a Hétrétország honlapján, illetve facebook oldalán található.

www.hetretorszag.hu/hirek
https://www.facebook.com/hetretorszag

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster