"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. augusztus 5., péntek

Betyárjáték a Hétrétországon

Koncert, néptánc, filmjelenetek, balladák, korabeli dokumentumok - ezekből áll össze a Betyárjáték, egy élő népi rock 'n' roll film, amelyet augusztus 19-én láthat a közönség a Hétrétország köztiválon. Az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye augusztus 12-től augusztus 21-ig tart több őrségi helyszínen, és minden napra jut egy koncert neves fellépőkkel.A Betyárjáték Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező ötletéből született, a darabot először 2016 elején adták elő a Nemzeti Színházban. Az előadás három részből épül fel: gerincét Ferenczi György és a Rackajam betyár témakörbe vágó dalai alkotják, a történeteket Kovács Norbert "Cimbi" vezette néptánosok elevenítik meg, mindez a színpadon időről-időre összekapcsolódik Szomjas György legendás betyárfilmjeinek a képeivel, hangulataival.


- Szomjas György vezényletével egy igazi népzenei szupercsapat állt össze egy rock 'n' roll fúzióval. A végeredmény egy betyáros koncert lesz, egyszerű, de mégis erős díszletekkel. Nincs túlmagyarázva, csak rock 'n' roll és népzene, olyan zenészekkel, előadókkal, akiket egyébként nehéz lenne összekapcsolni - kommentálta a Betyárjátékot Ferenczi Gyuri, aki sokadik alkalommal érkezik az Őrségbe, több alkalommal lépett fel a Hétrétországon és a Virágzás Napjain is.
A Betyárjáték augusztus 19-én 21 órától lesz látható az őriszentpéteri Malom Udvaron. De nem csak emiatt érdemes ellátogatni a Hétrétország köztiválra: az augusztus 12-től 21-ig tartó összművészeti rendezvényen fellép többek közt a Müller Péter AndFriends, Palya Bea, Szabó Balázs Bandája, Beck Zoli, Tóth Viktor és Berecz András. További információ a Hétrétország honlapján és facebook oldalán olvasható.

Hétrétország honlap: www.hetretorszag.hu

Facebook: www.facebook.com/hetretorszag

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster