"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. július 16., szombat

Gyertek az Őrségbe!!! Már csak 1 hónap és újra Hétrétország!!!

Egy hónap múlva kezdődik a 15. Hétrétország köztivál, az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye.

Augusztus 12-21. között rendezik a Hétrétország köztivált az Őrségben. A 15. alkalommal megrendezett eseményen fellép Palya Bea, Szabó Balázs Bandája, Ferenczi Gyuri és a Rackajam, Beck Zoli, valamint a Müller Péter Sziámi AndFriends.

A két hétvégén keresztül tartó rendezvénysorozaton augusztus 13-án Müller Péter AndFriends Leonard Cohen estje lesz hallható, augusztus 14-én koncertet ad Palya Bea, aki a Tovább Nő albumával érkezik az Őrségbe.

Augusztus 15-én fellép a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája.

Szabó Balázs Bandája
 Augusztus 17-én Beck Zoli, a 30Y frontembere ad szerzői estet.

Beck Zoli
 Augusztus 18-án Berecz András ének- és mesemondó lép színpadra.

Berecz András
 Augusztus 19-én Ferenczi Gyuri és a Rackajam zenél.

Ferenczi György és a Rackajam
Augusztus 20-án pedig a Drummolót és Tóth Viktor szaxofonost hallgathatjuk meg. A köztivált Szirtes Edina Mókus, Fassang László és Szokolay Dongó Balázs közös koncertje zárja augusztus 21-én.

Táncház is lesz :)
Ahogy az elmúlt években, várhatóan idén is a Nyitott Porták rendezvénysorozat lesz a Hétrétország egyik fő látványossága, amelyen az érdeklődők az Őrségre jellemző vidéki udvarházakat látogathatnak meg; beléphetnek a kézművesek műhelyeibe, képzőművészek műtermeibe, ahol őrségi ételkülönlegességekkel, valamint az állattartók, gazdálkodók napi munkájával ismerkedhetnek meg.

A Nyitott Porták nagyjából 30 kilométeres körön belül találhatók, így a köztivállátogató napközben saját túraútvonalakat találhat ki magának, majd estére visszatérve Őriszentpéterre, a Malom Látogatóközpontban koncertek, művészeti programok, filmvetítések várják.


A Hétrét filmklub az elmúlt évek legsikeresebb magyar filmjeiből válogat: látható lesz a Liza, a rókatündér, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a Szerdai gyerek és az Utóélet.

A köztivállal kapcsolatban további információ a Hétrétország honlapján, illetve facebook oldalán található.

Fotó: Simon Attila

2 megjegyzés:

István Albert írta...

Jó műsor lehetett :-)

J. írta...

Ó, ez még csak lesz és nem szabad kihagyni :)

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster