"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. július 22., péntek

Az ácsok átadták a terepet

Azaz csak részben, na de ne szaladjunk ennyire előre.

Az ácsok tavasszal végeztek a leghúzósabb feladatukkal: a boronafalak rendbetételével. Hihetetlen munkát végeztek. Minden egyes gerendát kivettek, átnéztek, Cserélték, faragták, pótolták, ha kellett. Nagyon szép munkát végeztek.

Szerintem már így is nagyon kis pofás lett :)
 Kiszedték a konyha és az előszoba közötti falat. :)
 

Egy szép ácsolat foglalja majd keretbe az itt tátongó űrt.
A fehér falakkal nagyon jól fog kinézni.
Örülök, hogy így döntöttünk, nekem tetszik. Ideális méretű "lakókonyha" lesz belőle. Végre mindennek lesz helye. Én már látom a fehér falakat, az ácsolt keretet, az új kéményt és a központi tűzhelykazánunkat - alias sparheltet - is... a konyhabútort még nem teljesen, mert ezzel kapcsolatban még nem tisztult le minden.

Elkészült az új födém a leendő lakókonyhában és a leendő fürdőszobánkban. Ezekben a helyiségekben az idők során nagyon sok minden rakódott rá a gerendákra, a deszkákra :( Abból a faanyagból az életben nem lett volna minőségi födémünk, ezért menniük kellett.

Nagyon jó illat járja át a házat :)
Az eredeti terv az volt, hogy mindkét szobában meghagyjuk a régi födémet, de az új födém látványa kicsit átírta a korábbi terveimet. Hiába, ha valami tetszik, akkor az nagyon tetszik.

Az uram legnagyobb örömére ;) Az ezzel kapcsolatos párbeszédünkből csak egy mondatot ragadnék ki:

"Jól van, lehet új födém ott is, de akkor majd TE (ez lennék én) felhívod a Győzőt és megmondod neki, hogy mit akarsz... marha jó, hogy akkor jut eszedbe, amikor a brigád már levonult..."

meg még egyet:

"Én (ez lennék én) aztán föl nem hívom! Az milyen égő már, hogy az asszony szervezi le a munkát?! Tök izzó! Jól van, akkor maradjon a régi! Majd becsukom a szememet és nem látom... alvás közben amúgy is csukva van a szemem :P"

Hát nem egyszerű dolog a házfelújítás :) Csak erős idegzetűeknek és stabil érzelmi háttérrel rendelkező pároknak ajánlom. Tud valaki arra vonatkozóan statisztikai adatot mondani, hogy egy év alatt hány párkapcsolat megy tönkre építkezés miatt?

Hé,éh,hé! Ne kezdjen ám el károgni senki! Nálunk ez nem opció, csak eszembe jutott! ;)

A nagyobbik szobában marad a régi, de a kisebbikben kicseréltetjük a födémet. Persze ennek a döntésnek pénzbeli és időbeli hozadéka is van, de mivel egyébként is lassan haladunk, ezen már igazán nem múlik semmi sem.

Hát így történt, hogy az ácsok (részben) átadták a kőműveseknek a terepet, akik az alapozással fogják folytatni a munkát és persze lesz csövezés, kéményépítés, szigetelés... a kérdés már csak az, hogy mikor? ;)

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Szépek lesztek! El-elnézek blogokat, lapokat, hány helyen van, hogy ezek a felújítások kiadásra indulnak, végül a tulajok költöznek bele. Megszeretik. Elnézve a bejegyzéseidet, nem csodálom.

J. írta...

Bízom benne, hogy a végén tényleg olyan lesz minden, amilyennek megálmodtuk. Jó dolog értéket menteni, de egyben nagyon macerás is.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster