"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. május 5., csütörtök

Müller Péter Sziámi is eljön az Őrségbe pünkösdkor

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Virágzás Napjait, az Őrség pünkösdi fesztiválját május 13-16. között. A rendezvényen népzenei, színházi és gondolatébresztő tudományos előadások várják a közönséget, fellép többek között Másik János és a Heart Rock Company, a Zala Szimfonikus Zenekar, valamint Müller Péter Sziámi és barátai.


A hagyományosan pünkösdkor tartott művészeti fesztivált Kokas Katalin hegedűművész és tanítványainak közös koncertje nyitja a kercaszomori református templomban május 13-án.

Kokas Katalin és tanítványai Kercaszomoron
Kokas Katalin hegedűművész

Kokas Katalin szombaton, május 14-én Vásáry Tamással zenél közösen az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, aznap ugyanott fellép az Európa Kiadóból ismert Másik János és a Heart Rock Company is.

Másik János

Május 15-én, pünkösd vasárnap az őriszentpéteri Pajtaszínházban fellép a Müller Péter Sziámi és barátai.

Müller Péter Sziámi

A rendezvény zárónapján Kelemen Barnabás hegedűművész szóló koncerttel lép fel a fény templomában, a veleméri Szent Háromság-templomban, a fesztivált pedig a Zala Szimfonikus Zenekar zárja az őriszentpéteri Művelődési Házban. 

Kelemen Barnabás hegedűművész

A zenei programok mellett képzőművészeti és fotókiállítások, színházi előadások és filmvetítések is lesznek.

Női lélek
Badinszky-Tolvaj Annamária fotósorozata

A korábbi évekhez hasonlóan folytatódik a Gondolkodó Együttlét elnevezésű előadássorozat, amelynek keretében művészeti, zenetörténeti és tudománytörténeti előadásokat hallgathatunk meg.
Május 15-én az őriszentpéteri Pajtaszínházban a nézők megtekinthetik a Már nem ott élek – egy indián naplója című monodrámát Csiby Gergely előadásában. Az idei kiemelt téma Hamvas Béla munkássága, róla emlékeznek meg a szervezők május 15-én.

Csiby Gergely
A részletes program a Virágzás Napjai honlapján, valamint facebook oldalán olvasható.

2 megjegyzés:

baratella írta...

Ez is egy nagyon nívós rendezvény , akár az augusztusi hétrétország fesztivál.Én is kedvelem!
Az Őrségben szinte minden hétvégén van valamilyen rendezvény.Bőséges a választék , mind kulturális, mind sport és mind szórakoztató programokból.Aki akar az találhat magának való élményt!

J. írta...

Maximálisan egyetértek Veled :)

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster