"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. április 15., péntek

Virágzás Napjai '16


Fiatal tehetségek örömteli lendülete és érett mesterek bölcs sugárzása borítja virágba Pünkösdkor az őrségi kultúr-tájat. A Virágzás Napjai művészeti fesztivált az idén 23. alkalommal rendezi meg az Őri Alapítvány.
 
A nyitány Kokas Katalin hegedűművész és tanítványainak közös koncertje lesz a kercaszomori református templomban, 2016. május 13-án. A fesztivál kiemelt vendége Vásáry Tamás zongoraművész, Pünkösd hétfőn pedig Kelemen Barnabás ad szóló koncertet a veleméri műemlék templomban. A zenei események sorát gazdagítja Másik János együttesének és Müller Péter Sziámi barátainak egy-egy koncertje. A Zala Szimfonikus Zenekar zárja a fesztivált május 16-án. A zene mellett szinte valamennyi művészeti ág is megjelenik a Virágzás Napjain: képzőművészeti és fotó kiállítások, színházi előadás, filmvetítés és gondolatébresztő témák rangos előadókkal. Az idei program központi eseményének számít a Hamvas Béla emléknap Pünkösd vasárnap.

(A szervező az esetleges műsorváltozás jogát fenntartja!)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster