"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2016. április 13., szerda

Csak erős idegzetűeknek!

Kicsit felgyorsultak az események. Az ácsok nem viccelnek. Nekiestek a háznak. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott és kimaradok az egész folyamatból :( Kaptam pár mobilos képet, hogy el tudjam képzelni, mi is zajlik most otthon.

Az egyik fal hűlt helye.
A bal szélső nyílás a bejárati ajtó hűlt helye..
A födém hűlt helye.
Átalakulóban.
Az első elkészült fal, középen az új ablak fogadására készen álló ablakkerettel.
Eltűntek a boronák közti ordenáré hézagok.

Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy Magyarországon nagyon drága a jó faanyag. Ha újonnan kellene megvennünk mindent, a gatyánk is rámenne, úgyhogy az ácsok ahol csak tudják, ott a régi tetőnk faanyagát használják fel ehhez a munkához.

Faturkáló.
Eközben/ezalatt/emellett a kőművesünk elkészíti a boronák alatti leszigetelt alapot. Nagyon tetszik nekem, hogy így összedolgoznak, összeszervezik magukat, nem akadályozzák egymás munkáját és nem barmolják szét azt, amit az egyik már megcsinált. Örök hála érte!

Ha vadbarmok dolgoznának nálunk, akkor a vadiúj csatornánkat valószínűleg már rég összenyomorgatták volna.

Ha a képek láttán valaki azt gondolná, hogy a mi boronaházunk ramaty állapotban van, azzal közlöm: téved. A házunk nagyon jó állapotban van. :) A környéken ennél sokkal cifrább esetek vannak, úgyhogy mi örülhetünk, hogy ilyen simán mennek a dolgaink.

A telkünk zöldebbik fele.
Hihetetlenül sokat nőtt a fű 3 hét alatt.
Vasárnap kapok majd új képeket, már alig várom! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster