"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. november 2., hétfő

Haladunk

Kaptam pár fényképet, a boronaházunkat körüllengő finom faillatot pedig hozzáképzelem. :)

Lassan alakot ölt az új tetőnk. Jövő héten felkerül rá a cserép és elkészül a bádogozás.Közben a falakat is gyönyörűen megtisztították.A régi faanyag és a cserepek a ház mellett szépen elpakolva, ahogyan azt illik.Nekem már most is nagyon tetszik minden. A képeket elnézegetve arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a szigetelés és a vakolás után a ház nem egyszerű fehér színt kapna, hanem... na de inkább nem megyek K. és a mesterek agyára... vagy mégis?... egy kérdést azért megér nekem... a bontott tégla + látszó fagerendák kombinációja nekem nagyon bejön... bár valószínűleg ez a megoldás már túlmenne a "nem akarunk változtatni semmin" kategórián.

Na mindegy, jövő héten már én is otthon leszek, úgyhogy majd finoman megtudakolom a hogyan-okat, a miért-eket és a miért nem-eket.


Az egyik kedvenc őrségi helyünk, a Vadása-tó novemberben:

A tó mellett van egy halsütöde. Ott készítik a világ legfinomabb tavi-hekkjét :)

6 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Szívmelengető.
Tavaszra tervezünk tatarozást. Csak egy kis pénz meg a még nagyobb elhatározás ...:)

Holdgyöngy írta...

Mi most festettük a házat (csak időm nincs fotózni) fehér lett szürke aljzattal, mint régen a parasztházak. Végül is az, ha kicsit a nyílászárók már modernek is lettek. A te "bejövésed"-ben igazad van, szép lenne, kérdés a szigetelés így mennyire elég. Amúgy szép lenne, kétségtelen.

J. írta...

Mire elérkezik a tavasz, megérkezik a még nagyobb elhatározás is. Tavasszal, a természet ébredésével az ember is sokkal tettre készebb.
Nekünk évekbe telt, mire rászántuk magunkat, de nem bánom (azt sem, hogy vártunk és azt sem, hogy belevágtunk). Ameddig a takarónk ér, majd addig nyújtózkodunk. Van egy kedvenc mondásom: "A pénz nem számít... az a legkevesebb..." És tényleg ;)

J. írta...

Már nagyon rég voltam bloglátogatóban, nincs az az időmennyiség, ami elég lenne nekem mindarra, ami érdekel... de nemsokára lazább időszak következik és akkor bepótolom a lemaradásaimat. Holdgyöngy, addigra talán Te is készítesz pár képet a házról :)
Jövő héten kiderül, mit javasolnak a szakik. Bár egyre inkább az az érzésem, hogy nem lenne túl egyszerű a kivitelezés úgy, ahogyan azt én elképzelem. Sebaj, a hagyományos fehér falakat is szeretem.

Timi írta...

Így is szép, és fehéren is szép lesz. Kíváncsi leszek milyen lesz az összkép.

J. írta...

A fehér mellett több érv szól, úgyhogy úgy néz ki, maradunk a fehérnél.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster