"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. október 15., csütörtök

"... természetesen, Őrség!"

Az októberi hosszú hétvégén kerül megrendezésre a  „…természetesen, Őrség!”, hagyományos öko kiállítás és vásár Őriszentpéteren. A rendezvényt október 23-án 10:00 órakor V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitja meg.


Érdemes lesz a közelgő hosszú hétvégét az Őrségben tölteni! A kétnapos esemény során helyi és kézműves termékek várják a látogatókat az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, ugyanakkor a test-, lélek-, szellem különféle igényeihez szabott programokkal is készülnek a szervezők.


A Tudás, okulás, akarás elnevezésű interaktív beszélgetés sorozat a kisközösségek életével, a közösségi kertek létrehozásával és működtetésével, valamint az önkéntesség témájával foglalkozik. Előadók: Bérces Dóra a Védegylet munkatársa, Kling Ferenc a Grund közösségi kert koordinátora és Kandikó Rita, a nagyvázsonyi „Fekete Sereg” Ifjúsági Egyesülettől. 

Akit az emberi test erősítésének és az élet meghosszabbításának tudománya érdekel, az helyben kipróbálhatja a Chikung gyakorlatokat Darab Ferenc irányításával a malom udvaron.

Sokféle élményre nyílik még lehetőség a vásár helyszínén: kézműves foglalkozásoktól az ökoteregetésig (ruha csere-bere), szappankészítésig, vagy a kertben a zöld mezős sportoktól az íjászatig és a trambulinon ugrálásig. 
 


A pénteki napot az Őrségben méltán népszerű bajánsenyei Kerkabarka Színjátszókör előadása zárja. Bemutatójuk címe: Történések Körülszutykosban.   
 
A szombati nap a „tekerők” nagy napja: 10:00 órakor indul az őriszentpéteri Látogatóközponttól a kerékpáros körtúra, mely az Őrség kedves tájain és csodálatos falvain keresztül kalauzolja a résztvevőket. A szervező ŐR.VID.É.K (Őrség és Vidéke Élmény Klaszter) és a TEKER Egyesület - mely az esemény szakmai mentora - sok szeretettel várja a bringázni vágyó kicsiket, nagyokat!

A szombati napon is lankadatlanul folyik tovább a vásár a Látogatóközpontban a természetesség - és immár a helyi érték jegyében:
 
Az „Érték-érvényesítők” című program keretében őrségi gyerekek és felnőttek mutatják be mindennapi környezetük értékeit: szóban, képben, szokásban.
 
„Ki tud jobban őrségiül?” - tesszük fel a kérdést, és a játékos megmérettetés résztvevői megbirkózhatnak az itteni archaikus tájnyelv sajátosságaival. Döntőbírónak Baksa Esztit kértük föl, aki az „Őrség mesemondója”.
 
A szombat délutáni program táncházzal zárul, ahol a Zala Együttes húzza a talpalávalót.

További részletekért keresse az esemény Facebook oldalát https://www.facebook.com/termeszetesenorseg

Érdemes szállást foglalni még erre a hétvégére, mert utána téli álomba zuhan az Őrség!

2 megjegyzés:

Timi írta...

Jól hangzik a program!

J. írta...

Szerintem is! :)
Olyan jó, hogy az Őrségben mindig történik valami! :)

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster