"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. október 24., szombat

Gyertek országot futni!

Ma 14.00-ig még lehet regisztrálni! Csatlakozzatok!

KATT IDE!
Kedves Olvasó!


Lassan egy éve, hogy egy újabb, szuper jó ötlet született a futás népszerűsítésére, a futók örömére, egy közösségi-háló gyors és jól működő kialakulásának bemutatására. Vadász Vince „gyermeke” az Országfutás hívására több ezer személy futott/gyalogolt március 14-én, hogy jelképesen körbefussa/gyalogolja a 2246 kilométeres országhatárt. Aki kételkedett volna, hogy már nincs több lehetőség újabb, őrült futó-ötletre, az tévedett, hiszen a jelentkezők összesen 46.733 km-t hoztak össze egy új közösség tagjaiként együttesen. Éppen a nagy nemzeti ünnepünk előtt egy nappal.


Csodálatos érzés, mikor a hívó szóra csatlakozik több ezer ismeretlen egy közös célért egymáshoz, lépnek majd egyszerre több ezret több ezren az ország, szinte teljes területén.


Most az őszi évadban is, október 24-én, szombaton szerveződik a második Országfutás megint Vadász Vince gyermekeként. Éppen a másik nagy nemzeti ünnepünk után egy nappal.


Talán fontosabb lesz második alkalommal, hogy sokkal többen legyünk, mint az, hogy összesen, mindannyian megszámlálhatatlan ezer métert sportoljunk ezen a napon. Tehát legyen nagyon sok ember, akár a minimális 5 km-rel futva/gyalog. Például helyi, kisközösségekben, ahol egy-egy „falkavezér” követése most jó megoldás. Természetesen a „remete” alkatok nyugodtan sportoljanak továbbra is egyedül.


A szabadidős sportolás nem válogat, nem tesz különbséget a sportolói között, függetlenül attól, hogy többek között: szegények vagy gazdagok, túliskolázottak vagy 8 elemisek, fővárosiak vagy kistelepülésen élők, templomba járók vagy hitetlenek, piros vagy fehér hajúak, kicsit túlsúlyosak vagy született girnyók edzettek vagy most kezdik a sportolásban gazdagabb mindennapok életmódját.

Álmodjunk, akarjunk, küzdjünk magunkkal, és legyen egyre nagyobb „akarókánk”!


Kérem, jelentkezzetek, készüljetek is, és gyertek! A nagy napon, október 24-én közösen ünnepeljünk majd: „futódjék” körbe az ország!


Akár az Egyenlítő is!


Monspart Sarolta

a II. Országfutás védnöke

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster