"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. augusztus 10., hétfő

Augusztus 15-től Hétrétország az Őrségben

Nyitott Porták, koncertek, színházi előadások és sokféle családi program augusztus 15. és 23. között a Hétrétország köztiválon az Őrségben. A zenei palettát szinesíti Palya Bea, Szokolay Dongó Balázs, az Európa Kiadó, Ripoff Raskolnikov, a Makám zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Balázs Elemér Group, Müller Péter AndFriends.


A köztivált augusztus 15-én Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs közös produkciója nyitja. Augusztus 17-én érkezik az Európa Kiadó. 18-án a „Lábmívesek” rophatják tradicionális magyar népzenére a Góbé és a Düvő zenekar mellett, de a szomszéd népek táncaival is tehetnek egy-egy próbát: ezen az estén az ausztriai Wiadawö és a horvát népzenét játszó Koprive is muzsikál. 

Szokolay Dongó Balázs, Palya Bea
Góbé Zenekar
Augusztus 20-án Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs Duó, 21-én Müller Péter Sziámi AndFriends, az utolsó estén, 22-én Go West Dupla koncert: a Neil Young Sétány után Ferenczi György és a Rackajam mutatja be a zenekar legújabb albumát, amit a műfaj mekkájában, Nashville-ben rögzítettek.

Ripoff Raskolnikov
Ferenczi György és a Rackajam
23-án délben rántott levesre várjuk a köztivál kitartó vendégeit – á la Hamvas Béla – majd az idei programot a Makám együttes koncertje zárja. 

A gyerekeknek is jut minden napra valamilyen élmény. Az egészen piciknek szól az Iciri-piciri játszóház és Góbi Rita táncelőadása, a nagyobbacskákat a Ziránó Színház és a Csavar Színház előadásai várják.

Pulcinella szerelmes, a Ziránó Színház előadásában
A felnőttek sem maradnak színház nélkül Hétrétországban. Falusi színjátszók mutatkoznak be a szlovén-magyar határ két oldaláról. Marosvásárhelyről végzős színinövendékek hozzák el vizsgaelőadásukat. Színházi csemegének ígérkezik Parti Nagy Lajos Ibusár című darabja a felvidéki Csavar Színház előadásában - nemkülönben Jordán Tamástól a Szókratész védőbeszéde.

Parti Nagy Lajos-Darvas Ferenc: Ibusár, a Csavar Színház előadásában
 A Vendégváró Nyitott Porták is újra nyitnak: egy nagyjából 40-50 kilométeres körön belül az érdeklődők az Őrségre jellemző vidéki udvarházakat, gazdaságokat látogathatnak meg; beléphetnek a kézművesek műhelyeibe, képzőművészek műtermeibe, megismerkedhetnek az állattartók, helyi termék előállítók munkájával. 

Alpaka Farm, nyitott porta
A központi helyszín – a KÖZtiválPONT - az őriszentpéteri Malom Látogatóközpont lesz, ahol az udvaron a Porták Portékái helyitermék-vásár ad lehetőséget, hogy személyesen találkozhassunk a termelőkkel, megismerjük a helyi ízeket, hagyományokat.

A további részletekkel kapcsolatban érdemes figyelni, követni a Hétrétország köztivál facebook oldalát https://www.facebook.com/hetretorszag és honlapját http://www.hetretorszag.hu. 

Ajánlatos időben szállást foglalni, ugyanis Hétrétország idején megtelnek a vendégházak - ahogy azt tapasztalható volt a pünkösdi Virágzás Napjai alkalmával is. 

Augusztusban mindenkit vár az Őrség!

Támogatók:
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
NKA

Együttműködő partnerek:
Sunnseitn kulturprojekte (A)
Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület (Kiscsősz)
Magyar Fesztivál Szövetség

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster