"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. június 29., hétfő

Palya Bea nyitja az idei Hétrétország köztivált


Nyitott Portákkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és számos programmal várja az érdeklődőket augusztus 15-23. között Hétrétország - a szerek és porták köztiválja az Őrségben.

- Palya Bea, Európa Kiadó, Müller Péter és Barátai, Góbé Zenekar, Ripoff Raskolnikov, Ferenczi György: ők biztosan eljönnek augusztusban az Őrségbe, hogy zenéljenek a Hétrétországon - osztotta meg az információt Sülyi Péter, a Hétrétország főszervezője, aki egyben az Őri Alapítvány vezetője is.

Góbé Zenekar
“A program még nem végleges, de idén is az egyik fő látványosság a Nyitott Porták rendezvénysorozat lesz, ahol az érdeklődők az Őrségre jellemző vidéki udvarházakat látogathatnak meg; beléphetnek például a kézművesek műhelyeibe, az Őrségben élő képzőművészek műtermeibe, és megismerkedhetnek az állattartók, gazdálkodók munkájával is” - tette hozzá.

Nyitott porták.
A Hétrétország ideje alatt mintegy húsz faluban, ötvennél több helyszínen nyílnak meg a helyi porták, amelyek adott időpontban várják majd a vendégeket. Ezek a magánházak, gazdaságok, kézműves műhelyek egy közel 30-40 kilométeres körön belül találhatók meg, így a fesztivállátogató saját túraútvonalakat találhat ki magának, majd estére visszatérhet Őriszentpéterre, ahol a felújított Malom Látogatóközpontban (régi Őrségi Teleház) koncertek, művészeti programok, filmvetítések zárják a napi programokat.

Ami már most biztos: az idei Hétrétország Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs koncertjével indul augusztus 15-én,

Palya Bea
és Ferenczi György és a Rackák produkciójával zárul augusztus 22-én.

Ferenczi György és a Rackajam
A további részletekkel kapcsolatban érdemes figyelni, követni a köztivál facebook-oldalát: www.facebook.com/hetretorszag


Továbbá érdemes előre szállást foglalni, ugyanis Hétrétország idején megtelnek a vendégházak - ahogy azt tapasztalhattuk a pünkösdi Virágzás Napjai alkalmával is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster