"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. június 1., hétfő

Nemzetközi minősítést kapott a Hétrétország köztivál

Nemzetközi fesztivál minősítést kapott a Hétrétország. Az őrségi a szerek és porták köztiválját idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg augusztus 15-23. között.A Európai Fesztivál Szövetség (EFA) május végén döntött a Hétrétország nemzetközi minősítéséről. Az őrségi köztivál az „Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért” (EFFE) program keretében indult az európai megmérettetésért, ahol rajta kívül 24 fesztivál szerepelt még sikerrel Magyarországról, többek közt a Mediawave Együttlét is.

- A minősítettek 31 európai országot képviselnek és a műfajok rendkívül széles skáláját ölelik fel, igazán változatos programot kínálva ezzel közönségüknek - tájékoztatott az elismerésről írásban Vincent Baudriller, az EFFE nemzetközi zsűri elnöke, a lausanne-i Théâtre Vidy igazgatója, az Avignoni Fesztivál volt igazgatója. - A világszerte jól ismert kulturális fesztiváloktól kezdve a csak a megszállott bennfentesek által ismert eklektikus eseményekig, hihetetlenül sokféle fesztivál alkotja az EFFE közösségét - tette hozzá.

A díjazottakat egy online és egy nyomtatott fesztiválkalauz mutatja majd be, melyek 2015 nyarától lesznek elérhetőek. A fesztiválkalauz segíteni fogja a fesztiválokat abban, hogy átléphessék határaikat, és hogy új kapcsolatokat teremthessenek a fesztiválszervezők és a fesztiválközösségek között. A kalauz az Európán kívüli közönség számára is tájékozódási pontként szolgálhat az európai fesztiválkínálatot illetően.

A verseny ezzel még nem zárult le: a minősített fesztiválok közül választja majd ki a nemzetközi zsűri a díjazottakat, és a díjakat 2015 szeptemberében Párizsban adják át Európa legjobb fesztiváljainak egy ünnepélyes gálaest keretében.

A brüsszeli székhelyű szervezet a minősítéssel szeretné elismerni a fesztiválszervezők mindennapos, helyben, az adott közösséggel végzett munkáját. A 2014 nyarán meghirdetett pályázati felhívására fesztiválok százai jelentkeztek, hogy bizonyítsák a művészeti színvonal és a helyi közösség iránti elkötelezettségüket, az európai és nemzetközi színtéren végzett munkájukat. A szakmai zsűri közülük választotta ki az arra legérdemesebbeket.

Az EFFE projektje olyan új, nemzetközi fesztiválközösséget teremt, amelynek tagjai ugyanúgy elkötelezettek a művészetek, a művészeti értékek, mint a helyi közösség és az európai értékek iránt. Az EFFE platformja például friss információval látja el a fesztivállátogatókat világszerte, arra ösztönözve a szakmabelieket és a széles közönséget egyaránt, hogy vegyenek részt az európai fesztiválok színesítésében.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster