"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. május 25., hétfő

VIrágzás Napjai '15 - Május 25. Pünkösd hétfő - KÍSÉRŐ ESEMÉNY

"Mit jelent kertben élni? Mindenekelőtt azt, hogy ritkán kívánkozik az ember máshol lenni, legfeljebb egy másik kertben. Egy kisebben vagy egy nagyobban, egy híresben vagy – váratlan meglepetésként - egy szép ismeretlenben."
(Borsos Miklósné, Kéry Ilona - Buba asszony)
Buba asszony kertje, Tihany
12:00-14:00 Orfalu, Teaház, Gyógy- és fűszernövény kert
Művelt Kert

Gyógy- és fűszernövény kert megnyitója Ambrus Lajossal
Művészi formák a természetben - kiállítás Karl Blossfeldt növény fotóiból
Levelek a Kertből – a Színház és Filmművészeti Egyetem Hallgatóinak előadása

14:00- Apátistvánfalva, Apát Hotel
Búcsú-ebéd

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

A Buba asszony szavait vittem. Most sehova nem mentünk, tegnap fertőtlenítettünk, ma pihenek. Sajnálom a jó programokat, de ahogy mondják egy fenékkel csak egy lovat tudunk megülni.Köszi a felajánlást, tegnap már a fiúk is segítettek, beosztottam őket.

J. írta...

Holdgyöngy, az idézet kapcsán egyből Te jutottál eszembe :)
Jó, hogy sikerült befognod a fiúkat, így legalább haladtok is és talán nem érzed azt, hogy egy helyben topogsz. Fel a fejjel, egyszer a végére értek!
Átérzem a helyzeted... ha arra gondolok, mi hogyan kaptuk vissza a lakásunkat, amikor a kedves bérlő kiköltözött belőle annak idején... sírni tudnék még most is, ennyi év elteltével. Azok a szagok, az a rengeteg mocsok, a sok szemét, amit hátrahagyott... kész agyrém volt!

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster