"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. május 17., vasárnap

Egy lépéssel közelebb - van vizünk, van villanyunk!

Igaz, egyelőre minden a régi, a víz is és a villany is - egy kicsit felturbózva. Ideiglenes megoldások, de a rombolás idejére tökéletesen megfelelnek.

Amióta tudjuk, hogy az Őrségben fogunk élni, azóta álmodozunk arról, hogy lesz egy vendégházunk. Nincsenek kész tervek, nincsenek tervrajzok, vannak viszont képek a fejünkben arról, hogy idővel mit szeretnénk magunk körül látni.

A vendégházhoz vezető út talán hosszabb és kanyargósabb lesz, mint az Őrségig vezető utunk volt/van/lesz, de azt hiszem, kijelenthetjük, hogy az első kis lépést sikeresen megtettük: megvan a villanyóraszekrényünk!!!

Most, hogy újítjuk fel a boronaházunkat, a villanyóra házon kívülre helyezése amúgy is napirenden volt. A villanyszerelővel egyeztetve arra jutottunk, hogy ha már kikerül a villanyóra és ha már földkábelt fognak fektetni, s emiatt átfúrnak az úttest alatt, akkor a vendégház vonatkozásában is tudjuk le most a villanyórával kapcsolatos részeket, így később nem kell majd ezzel foglalkozni. Mi elmondtuk, mit szeretnénk, ő pedig innentől kezdve mindent intéz. Pikk-pakk beszerezte a szükséges anyagokat és összerakta a villanyóraszekrényünket.

Már csak az eon-ra kell várni... vagy 2 hónapot... Persze a procedúra leszámlázása az egyből megtörtént... a számla láttán meg majdnem dobtam egy hátast... na nem az anyagköltséget és a munkadíjat sokallom, mert azok igazán elenyészőek, nem. A nagy büdös eon-os semmi, na az az, ami drága. Sebaj, a lényeg, hogy haladunk. Lassan, de biztosan! :) 

Kilátás a sufni ablakából.
A bal felső sarokban lévő villanyoszloptól fogják átvezetni hozzánk a földkábelt, ehhez az úttest alatt kell fúrni egy lyukat. 15 méternyi földkábel "ingyenes" az eon-nál.

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Akkor ez már egy jó jel!

J. írta...

Szerintem is! :)

Timi írta...

azt hittem ez egy festmény

J. írta...

Timi, most, hogy így mondod :) Igazából egy fényképezés-technikailag erősen kritizálható, vakuval készült (középen látszik is), erősen felülexponált fénykép :)

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster