"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2015. május 15., péntek

A fesztivál csodálatosan megőrizte családias hangulatát - interjú Kelemen Barnabással és Kokas Katalinnal

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is fellép a Virágzás Napjain Kelemen Barnabás és Kokas Katalin. A házaspárral készített interjú következik.

Hogyan kerültetek kapcsolatba az Őrséggel és a kapcsolódó rendezvényekkel? Megvan még a fesztiváloknak a régi hangulata?

A kaposvári fesztiválunk miatt eddig minden évben a Virágzás Napjain tudtunk csak részt venni és egyenesen Sülyi Péter barátunk felkérésének tettünk eleget nagy örömmel.

Nagy boldogságunkra a legkevésbé sem mondhatnánk, hogy az elmúlt években rossz irányba változott, elüzletiesedett volna az Őrség. Amíg másutt ez gyakran érződik, addig ez a fesztivál csodálatosan megőrizte az intim családias hangulatát, és a színvonal s a kínálat, ha lehetett, csak fejlődött és gyarapodott.

Az idei Virágzás Napjaira mivel készültök?

Amíg idáig a vonósnégyesünkkel illetve feleségemmel, Kokas Katalinnal duóban és szólóban léptünk fel, úgy most nagyon sokszínű és két nap alatt négy előadással készülünk. Szűcs Aporral Kati Beethoven Tavaszi Szonátáját és egy mezzo szoprán énekesnővel, Kristóf Szabinával Brahms Brácsa-dalait adják elő, majd a Zeneakadémiai növendékeinkkel fogunk nagyszabású kamaraműveket előadni (Csajkovszkij vonós szextettjet és Bach 3-ik Brandenburgi Versenyét).
Ezek utan Kristóf Szabinával előadjuk Respighi Il Tramonto című művet és Bartók Duókat játszunk több növendékünkkel és egymással is. A záró hangversenyen pedig Bach G-moll Szolószonatáját és D-moll Partitajat fogom előadni.

Kik azok a fellépők, melyek azok a koncertek, előadások, amelyek emlékezetesek számotokra?

Nagy örömmel gondolunk az eddig hallott előadásokra és előszeretettel emlékezünk vissza a fantasztikus közönségre bárhol is játszottunk a Fatemplomtol a Teleházon át bármely történelmi templomig vagy Pajtáig!

Van esetleg valamilyen történet az Őrségből, ami emlékezetes maradt nektek?

A vonósnégyesünk első hivatalos koncertjét is a Virágzás Napjain adtuk, sőt, a megalakulásunk előtt volt már egy elő-Kelemen Kvartett, mely szintén itt játszott először. Bach Ciaconna-ját is itt játszottam életemben először, és ezek mély nyomot hagynak az emberben. De egyik legutóbbi szálláshelyünkön a szalonnasütés legalább akkora élményt nyújtott, mint az a szívélyes fogadtatás, amit akkor kaptunk, mikor annyira eltévedtünk idefelé-jövet, hogy valójában lekéstük a saját koncertünket! :-)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster