"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2014. december 8., hétfő

Das finstere Tal


9 megjegyzés:

Kavics írta...

Még tegnap este/éjjel megnéztem a filmet. Moretti jó ajánló volt hozzá. Valójában nem szeretem a brutális, "véres" témájú filmeket, de ezt végignéztem. Autentikus volt. (A végén ez ugrott be "Alpesi Bat Man) :-)
A jelenet amikor a testvérek a főszereplőre támadtak és azt lassított verzióban adták, hozzá a zene - lebilincselő volt.
Egyébként az egész film alatt a zene különösen megfogott, ki kell derítenem ki a szerző és hogy tudnám letölteni.
Köszönöm J.!

J. írta...

Trollia pur. Szerintem az utóbbi idők egyik legjobb európai filmje. A szereplők, a kosztümök, a környezet, a zene, a történet - nagyon egyben van.
Örülök, hogy Neked is tetszett és annak is, hogy még tegnap sikerült megnézned, mert mára legnagyobb sajnálatomra leszedték a youtube-ról :(
A zene engem is nagyon megfogott, gondolom már rákerestél, ha mégsem, akkor: https://www.youtube.com/playlist?list=PLf7dPQJTEljRcAf68U3wUApHcdMZGitJ8

Kavics írta...

Igen, a zenét megtaláltam, köszi. :-)
Megjegyeztem Matthias Weber nevét is.
Sejtettem, hogy nem lesz sokáig a neten fenn, ezért is még aznap este megnéztem.
Érdekesek a kritikák a nézők részéről... olvastad?

J. írta...

Néhány hozzászólást olvastam, de lehet, hogy nem a youtube-on, másik megosztókon is fent van. Én csak azt tudom mondani, hogy akinek nem tetszik, az csináljon jobbat :) Szerintem ez a film összességében 10/10.

Kavics írta...

Jobban utánanéztem a filmnek a magyar oldalakon is. Sötét völgy a magyar címe (meg az angol is) és szerintem találóbb is.
J, a zene annyira fogva tart, hogy már napok óta csak azt hallgatom...ilyen ritkán fordul elő velem.

J. írta...

De jó, én is ismerem ezt az érzést :) Egyébként én is hallgatom :)
Magyar felirattal én is megtaláltam a filmet egy másik megosztón, de úgy nem tudtam végignézni, mert zavaró volt benne a sok melléfordítás.

Kavics írta...

Felcsigáztam odahaza egy barátnőm érdeklődését. Hol lehet megnézni magyarul, őt érdekelné és én nem találom. Jók/találók a magyar hangok? "Tájszólással" van fordítva? (tudom ez furcsán hangzik, remélem érted mire gondolok)

J. írta...

Szuper :) Elküldöm e-mailben a linket, amin el lehet érni. Értem, mire gondolsz, de sajna nem szinkronos a film, csak feliratos. A feliratot valószínűleg önszorgalomból varázsolta rá valaki. Sajnos sok benne a melléhallás, a melléfordítás... de azért jobb, mint a semmi :)

Kavics írta...

Köszi :-) Talán jobb is, hogy nincs szinkronizálva. Én az esetek nagy részében nem szeretem a jó filmeket szinkronizálva megnézni az eredeti után.
Van, hogy jobban szeretem a feliratos filmeket, mert az erdeti hang számomra hitelesebbé teszi a filmet.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster