"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2014. május 18., vasárnap

A kis hajótörött

Lehikém 10 év 8 hónap után, életében először megfürdött... nem szándékosan... baleset történt... beleesett a kádba... a kád meg tele volt habbal és vízzel...

Lehi nagyon kíváncsi. Ha valaki fürdik, ő pár perc múlva megjelenik a fürdőszobában, felül a kád szélére és bámulja a vizet. De az is előfordul, hogy befekszik a mosdóba és onnan bámul. Ha az ember kidugja a kád szélénél a vízből, a habok közül az ujját, ő megpróbálja elkapni. Ha pedig folyik le a víz a lefolyón, az szinte teljességgel megbabonázza.

Ha üres a fürdőkád, előszeretettel hempereg benne vagy játszik a dugóval. Ha nem üres a kád, akkor:

Itt éppen a mosnivalót válogattam szét.
Csak egy pillanatra fordítottam hátat.
Nagyon oda kell figyelni arra, hogy mi kerül be a mosógépbe.

Most az történt, hogy a kád tele volt fürdővízzel, ő bement a fürdőszobába... csörömpölés... innentől kezdve pedig csak találgatás...

Felugorhatott a kád szélére, aztán megcsúszhatott és így huppanhatott bele a vízbe... csak a kis feje látszott ki ő meg csak kapálózott és taposta a vizet, de szó szerint kicsúszott a talaj a lába alól. Túl sok volt a víz, túl csúszós volt a kád széle, nem tudott kimászni, folyton visszacsúszott... az oltalmazó kéz villámgyorsan kimentette.

Nem tudom, ki ijedhetett meg jobban, akit kimentettek vagy aki kimentette?

Sokkosan, csurom vizesen lépegetett szegény cica a járólapon és azt sem tudta, hogy most mi van... csak csöpögött belőle a víz... ázott kis verebem, vizesen nagyon vékonyka, a lábai olyanok, mint a pálcikák... Elég viccesen nézhetett ki, csak a feje volt száraz... kis rajzfilmfigurám... fénykép nem készült.

Szerencsére vizet nem nyelt és a nyári bundája is gyorsan megszáradt. Az ijedtségen kívül más baja nem lett. Hamar túltette magát a történteken, mert a száradást követően egyből elkezdett csintalankodni... éppen nagy vadásznak képzelte magát.

És hogy vizes keretet adjon a napnak, késő este mi történt? Nem tudott felugrani az ablakpárkányra - kicsi volt a lendület, nagy a pocak - visszahuppant... egyenesen a vizes tálkájába... Olyan kis, kis, kis... egyemmeg :)

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Miska csak kádban és folyó vizet tudott inni, vagy az erkélyen az edényből. A konyhai vizet nem is értettem miért tartottuk?

J. írta...

Ez de érdekes! Az hallottam egyszer egy tévéműsorban, hogy a macskák nem szeretnek ott inni, ahol esznek. Ez nálunk is beigazolódott. Amibe most belehuppant az éppen a kajája melletti volt (amit mi is csak dísznek tartunk a konyhaablak alatt).

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster