"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2013. október 19., szombat

Akár világsztárok is lehetnének

Rossz helyen, rossz időben... az idővel talán nincs is gond, sőt megkockáztatom, hogy a hellyel sincs... viszont a közeggel annál inkább. Tipikusan magyar történet, azt is mondhatnám, hogy Made in Hungária.

Mystery Gang - a világ egyik, ha nem a legjobb mai rockabilly zenekara. Ha nem tudnám, hogy magyarok, akkor azt gondolnám, hogy amcsik. Pedig nem, mert tényleg magyarok...


...és eszméletlenül jól zenélnek. Szerintem a világ bármely részén, bármilyen közönség elé odaállíthatnák őket játszani. Pár perc elteltével még az is a fejét rázná vagy táncra perdülne, aki egyébként nem szereti a rakkendrollt.

Ennek ellenére a hazai rádiók nem játszák a számaikat, sőt az első 3 lemezük is külföldi kiadók gondozásában jelent meg (Japán, UK, USA), otthon a nagyoknak és hatalmasoknak talán nem voltak elég jók. Pedig magyarul is hihetetlenül jól szólnak.


Persze, persze, rétegzene oké. De most őszintén: nem rádióba való lenne?Ha van olyan, aki Egerben tervezi maga mögött hagyni ezt az évet:
2013. december 31., 20.00 - 21.00 Eger, Dobó tér
Mystery Gang

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster