"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2013. augusztus 3., szombat

Trollia vs. Ausländer

Tegnap egy döbbenetes élményben volt részem és elég nehezen térek csak magamhoz belőle. Mióta Trolliában élünk, most először fordult elő velem, hogy "leausländerineztek"... és tették mindezt a szó legnegatívabb értelmében...

A trollok ha látens módon is, de egytől egyig rühellik a külföldieket. Van amelyikük ezt nyíltan kimondja, míg mások szemérmesen hallgatnak róla, mert hát azért mégiscsak Isten báránykái vagyunk mi mindannyian.

Olyan politikai párt, amelyik ilyen vagy olyan formában ne külföldi ellenes szlogennel kampányolna, na olyan itt nem létezik.
 
Egy 2011-es plakát
Azért szörnyen morbid ez az egész, mert ha az összes külföldi vendégmunkás hazahúzna innen, mint ahogyan azt szeretnék, akkor aztán bottal üthetnék a fene nagy jólétük nyomát. Trollia kártyavárként omlana össze. Már láttam olyan plakátot is választások idején, amin valami olyasmi szöveg volt, hogy ha külföldiek az ön sérelmére követnek el valamit, akkor hívjon bennünket és kivizsgáljuk az ügyet...

Én akkor most hova telefonáljak? Hisz nem csak engem, de az egész nemzetemet sértegette egy troll?

... es ist schrecklich ...
Na most mondja valaki, hogy milyen jó nekem!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster