"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2012. július 16., hétfő

Így jutottam el a Magyar Postától a tölteni való paprikáig

A szomszéd faluban van az a sörgyár, amelyik egész Trolliát ellátja a legkülönbözőbb sörökkel. Minden hotelben, étteremben, kocsmában lehet Forst-ot kapni, sőt: van olyan hely is, ahol csak ezt mérik.
A minap kezünkbe került egy újonnan kiadott söralátét, amelynek egyik oldalán a leleményes helyi marketingesek a Magyar Postát népszerűsítik.


Hogy mindezt milyen megfontolásból teszik, azt még nem sikerült megfejtenünk. Lehet, hogy valami Monarchia-párti megszállott (merthogy ilyen fehér holló is akad errefelé) vezeti a marketing osztályt, aki meggyőződésből döntött emellett a "magyar bélyegsorozat - olasz tiramisú - troll sör" kompozíció mellett.

Nem tudni. Minden esetre nagyot dobban a szív egy ilyen söralátét láttán. Legalább akkorát, mint amikor az olasz címkés akácmézen azt olvassuk, hogy származási hely: Ungheria... vagy amikor a 100%-ig trollként eladott sonkán ott virít egy magyar húsipari vállalat pecsétje... vagy amikor a drága magyar szarvashúsnak egy helyi szakács mindenféle előkészítés, pácolás nélkül nekiesik, hogy ő most aztán megsüti... vagy amikor a Lidliben sikerül magyar tv-paprikát vennünk.

Egy-egy ilyen szívdobbanás alkalmával mindig arra a megállapításra jutok, hogy:

Minden út HAZA vezet... legalább is a miénk biztosan.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster