"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2012. május 3., csütörtök

Májusi eső

Akár aranyat is érhetne, de sajnos most éppen jéggel együtt kaptuk. Nem hiszem, hogy a troll almatermelők ezért imádkoznak vasárnaponként a templomban.

2007 óta lakunk ebben a trolliai városban, de én nem emlékszem arra, hogy itt valaha jégeső esett volna. A városkát 1000-2000 méteres hegyek veszik körül és szinte erődként védelmezik. A viharos felhők nehezen jutnak át rajtuk.

Szülőfalumban kiskoromban, ha sötét felhők gyülekeztek, az idősebbek csak felnéztek az égre és egyből tudták, lesz-e eső vagy sem. "Á, nem lesz ebből semmi, elviszi ezt a Duna..." mondták sokszor. És tényleg. Ha ezt mondták, akkor így is volt. Mi gyerekek persze hamar eltanultuk tőlük ezt a mondatot... néha bejött.

Itt sajnos a Dunának se híre se hamva, de én néha itt is mondom, hogy elviszi ezt a Duna... néha bejön. Néha. Ma nem így történt. Egyik pillanatról a másikra sötét fellegek érkeztek abból az irányból, ahonnan általában soha nem jöttek még és ezután vagy 10 percig kopogott a jég a redőnyökön meg a házunk előtt parkoló autók tetején... utána pedig szabályosan ömleni kezdett az eső és lassan három órája csak esik és esik...


Most nagyon örülök annak, hogy még nem vettünk autót.

1 megjegyzés:

Timi írta...

A mienk jégvert :) igaz így vettük, és emiatt 3 évesen nagyon olcsón hozzájutottunk. Igazán elégedettek vagyunk vele, nagyon megbízható jószág. A jégverést pedig 10 emberből csak 2 szokta észrevenni.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster