"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2012. február 18., szombat

Ha a pacsirták szólnak

A népi időjóslás szerint Zsuzsanna a tavasz első hírnöke. Régen úgy tartották, hogy ha a pacsirta ezen a napon magasan repül, az azt jelenti, hogy közel érzi a tavaszt, ha netalántán meg is szólal, akkor már üdvözli is.


Nem tudom, hogy holnap hallunk-e majd pacsirtaéneket, az viszont bizonyos, hogy egy nap alatt sokat enyhült az idő felénk. Tegnap még összefüggő jég borította a Balaton vizét, ma késő délután pedig már több helyütt kisebb-nagyobb vízfoltok tarkították a jégmezőt.

A hólepte Balaton
Az alsóörsi móló

Ennek szerintem nemcsak mi, de a helyi kacsák is nagyon örülnek. Ha enyhül az idő, talán több ember merészkedik le a partra és így nekik is több földi jó csurran-cseppen azokból a kék kacsaeledel-automatákból, amiket a partra telepítettek.

Kacsaeledelt az automatából
Biztos, ami biztos
Az automatán a magyar mellett német és angol nyelven is szerepel, hogy mit tartalmaz. Ezt a tenyérnyi nagyságú figyelmeztető matricát természetesen csak magyar nyelven feliratozták...

2 megjegyzés:

Timi írta...

csodás lehet a befagyott Balaton, még soha nem volt szerencsém olyankor látni !! Egyszer szeretnék rajta korcsolyázni.

J. írta...

Minden évben elhatározzuk, hogy idén aztán veszünk korit, de valahogy mindig elmarad.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster