"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. december 2., péntek

Irány München!

El sem hiszem, ez a nap is elérkezett! Szombaton délután utazunk Münchenbe. Egyelőre még nagyon meseszerű az egész. December 5-én Red Hot Chili Peppers koncertre megyünk. Rövid kiruccanás lesz, de örülünk, hogy egyáltalán ennyit sikerült összehoznunk.

Ebben a könyvecskében nagyon jó gyalogos, városfelfedező túraajánlatok vannak. Nehéz lesz választani.
Vonattal megyünk, hárman. Nem egészen 6 óra az út odáig és szerencsére csak egyszer kell átszállnunk még itt, Trolliában. Kicsit izgulok, Lehelke még soha életében nem vonatozott... de most aztán megadjuk a módját, első osztályon utazunk. Na nem azért, mert nekünk csak ez felel meg. Az a helyzet, hogy az ÖBB-nél nagyon szuper akciók vannak és sikerült on-line nagyon kedvezményes jegyet rendelnünk. (Olcsóbb jegyeket kínálnak, mint a DB vagy a TrenItalia.)
Úgy tűnik, hogy kedvező jegyárak mellett is lehet nyereségesen és kulturált körülmények mellett "tömegközlekedtetni"... Csak azt tudnám, hogy a Magyar Államvasutaknak akkor ez miért nem sikerül mégsem? (Tippem az éppen lenne.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster