"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. szeptember 1., csütörtök

Tóparton

Az utóbbi hetekben nincs olyan rekkenő hőség  felénk, talán emiatt van, hogy ránk jött a mehetnék. Persze jó lenne hat nap munka után azon az egy szabadnapunkon, ami van délig aludni, de most valahogy inkább mégis csak menni kell és menni kell...

Múlt héten hosszú szünet után újra elmentünk a spondinigi tóhoz horgászni. Elég meleg volt, de szerencsére nem égetett a nap. Volt már halban gazdagabb napunk is, de összességében nagyon jó kis nap volt ez így is, kár lett volna kihagyni.

A szokásos helyünkön kisfiúk tanyáztak, úgyhogy most itt próbálkoztunk
Az új spiccbotom... a régit egy hatalmas amúr tönkretette
Az első akasztás
Mi lesz ez?
Potyka, szabadítás
És gyorsan vissza
Ezen a napon Macit kétszer is megtámadták a méhek. Korábban  méhecske nem csípte meg még soha, így nem tudtuk, hogy allergiás-e a méhcsípésre vagy sem.
Az első méh kora délután próbálkozott, de nem tudta megcsípni, viszont nagyon pórul járt szegény: kiszakadt a fullánkja.


A második támadás késő délután, a horgászat végén érkezett, amikor már indulásra készen álltunk. A kis szerencsétlen méh valahogy belemászott a dobozos kólába, Maci meg ivott belőle és majdnem le is nyelte a méhecskét. Csak azt láttam, hogy egy nagy hörpintés után hirtelen kiköpte a kólát és elkezdte püfölni a kólában úszó földet. "Hát te meg? Mit csinálsz?" "Majdnem megölt ez az állat!" Akkor láttam csak, hogy egy méhecskéről van szó. Persze a kiöntött cukros üdítő meg a csapatszellem egyből odacsábított még vagy három másik méhet is, így jobbnak láttuk, ha tényleg elindulunk haza.
Útközben Maci elkezdte nekem ecsetelni, hogy mit is csináljak, ha még egyszer ilyesmi történik vele. Több lehetőséget is felvázolt, a legjobban ez tetszett: miközben hívom a mentőket, rohanjak el a parkolóba és tépjem ki egy robogó benzincsövét, aztán meg dugjam azt le a torkán, hogy ha esetleg allergiás lenne a méhcsípésre, akkor ne fulladjon meg, míg a mentők megérkeznek. Remek, erre azt hiszem képtelen lennék.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster