"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. június 25., szombat

Őrségi Vásár

Ma délelőtt 10 órakor hivatalosan is megnyílott a XXXI. Őrségi Vásár. Részletes programok: itt. Azt nem tudom, hogy nekünk mikor lesz részünk újra ebben a forgatagban. Előző nyáron azon a néhány, Őrségben eltöltött napon olyan nagyon jól éreztük magunkat!

Biztos idén is ott lesz a kirakodóvásárban az a kedves erdélyi asszonyság (azt hiszem, kincses Kolozsvár mellől való), akitől megvettük azt a két, gyönyörű szép terítőt meg a fehér terítőhöz tartozó 5 darab kis szalvétát, amiket az édesanyja készített.


Szerettem volna tőle "rendelni" 6 db szalvétát a másik terítőhöz is.


Szerintem a hölgy azt gondolta, hogy csak viccelek, pedig nem. Ki is fizettük volna neki előre ott helyben, de azt mondta, hogy ő azt nem szeretné, mert fél, hogy ha mégsem sikerülne lebonyolítani ezt az egészet, akkor vajon mit gondolnánk mi őróla. Meg mondta, hogy ők Nagyrákoson is ott szoktak lenni a Völgyhídi Vásárban...  Mondtuk neki, hogy mi (legnagyobb szívfájdalmunkra) nagy valószínűséggel még évekig nem fogunk tudni ezekre a programokra hazautazni... A vége a nagy egyezkedésnek az lett, hogy felírtam neki a számom, mondta, hogy hívni fog...
Sajnos nem lett az egészből semmi... magamat ismerve még azt is el tudom képzelni, hogy rosszul írtam fel a telefonszámot. Remélem, hogy csakis emiatt nem jött össze és a hölgy idén is ott árulja az anyukája által készített, gyönyörű portékáit a vásárban... és azt is remélem, hogy sok ember vásárol tőle.

Nem tudom miért, de úgy érzem, találkozni fogunk még... szeretném. Annyi szép holmi hiányzik még a majdani, maráckai életünkhöz. De jó is lesz!!!

2 megjegyzés:

Timi írta...

nagyon szép, az első, fehér különösen tetszik!

J. írta...

Szerintem is nagyon szépek, ott helyben beléjük szerelmesedtem.
Az első képen (igaz, nem látszik túl jól) egy szalvéta van. A hozzá tartozó óriási asztalterítőt egyelőre még nem sikerült normálisan lefényképeznem, de majd még próbálkozom.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster