"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. május 23., hétfő

Már az újság is megírta

Őriszentpéter: idén is megrendezik a Virágzás Napjait 

Minden jó, ha a vége jó: akár így is illethetnénk azt a friss információt, miszerint a korábban elterjedt hírekkel ellentétben nem maradnak el az őriszentpéteri teleházi fő programok. Így aztán nem kell nélkülöznünk a Virágzás Napjai kulturális programot, vagy a Hétrétország fesztivált sem.

2011. május. 23. hétfő | Szerző: Kozma Gábor

A korábbi hírek még arról szóltak, hogy anyagi nehézségek, például az utófinanszírozás labilitása, a pályázati lehetőségek beszűkülése miatt elmaradhatnak az  évek óta sikeres nagyrendezvények.
Tény, hogy a Sülyi Péter vezette Teleház, az idei télen először, takarékoskodás miatt "alvó üzemmódba" kapcsolt. Csak az alapfeladatokat látta el. Az igazgató, aki az Őri Alapítvány Kuratóriumának elnöke, még korábban azt nyilatkozta: számolni kell a válsággal. Mert bár a fesztiválok látogatottsága nem csökkent, de ez az ingyenes programokra vonatkoztatható.
Sülyi Péter hétfőn jó hírt közölt: nem maradnak el a nagy programok. Minden ellenkező híresztelés dacára a Virágzás nem marad el.
Miből is támadt az első Virágzás Napjai? A semmiből, termékeny semmiből. Égből hullott magocska lehetett, ami ide pottyant és gyökeret eresztett. Nem kényeztették. Nem volt hozzá hírverés, se nyomulás, se támogatás. Ez a 18 év alatt jószerivel így maradt mondta, majd így folytatta: Aki így-úgy részt vett benne, annak nem kellett magyarázni: az volt, és maradt, aminek indult: emberi találkozó a művészetek fényénél. Nem tudom, mi tesz jobbat egy virágnak, ha elmennek mellette, vagy ha ajnározva körbenyalják? A 18. Virágzás Napjait a virágzás ifjú barátainak ajánlom, a színház most házhoz jön fogalmazott.
Június 10-13 között 8 különböző műfajú, ifjaknak szóló színházi előadást láthatnak Őriszentpéteren a Pajtaszínházban, a Játékszínben, vagy a Malomban. Választhatják Bartók zenéjét, vagy Rutkai Borit, s a vonósnégyest az új magyarföldi Fatemplomban. Fellép Hobó, aki a Pilinszky versek dalnoka lesz, vagy Krulik Zoltán, aki Petri György megzenésítője. A Pünkösd hétfő a malom udvaron a családi programoké.
- Nem tudom, mi lesz 15 év múlva az Őrségben. Talán fényes, jó világ. Minden esetre azt a néhány utcakövet, amit a szépből faragtak, most ide lerakjuk – nyilatkozta Sülyi Péter.
(forrás: vasnepe.hu)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster