"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. május 5., csütörtök

A jövő autója az Őrségből érkezik

Amikor tavaly nyáron Őriszentpéteren nézelődtünk, a Teleház udvarában nem tudtuk nem észrevenni az ott parkoló fa autót.


A facsoda nem véletlenül került oda, a Teleház akkor éppen Kovács Gábor építészmérnök faautó kiállításának adott otthont.


Nem szorosan, de valahol egy kicsit mégis ehhez kapcsolódik, hogy van Őriszentpéteren egy alternatív erőforrásokat és járműveket fejlesztő, nem mindennapi vállalkozás. Az Antro Csoport által megálmodott és kifejlesztett elektromos kisautót a 2010-es év 50 legjobb találmányai közé választotta a Time magazin.
Remélem, ennek a magyar fejlesztők által megálmodott, magyar kisautónak sikerül legyőznie minden akadályt és az Őrség szívéből kiindulva, idővel meghódítja majd az egész világot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster