"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. március 28., hétfő

Átállás

Hát az órát azt sikeresen átállítottuk, már csak magamat kellene átállítanom valahogyan a trolliai időszámításra. Sajnos ez nem megy olyan könnyen. Ez itt nem a mi hazánk. 

Persze, az itteni vidéknek is megvan a maga szépsége, de ez másképp szép... már akinek tetszik az, hogy délután 5-től szinte nem látni a Napot a hegyektől, nincs naplemente és nincsenek színek, hogy csak elvétve lehet látni egy-két nagyobb testű állatot. Elszomorító. De ezen végül is nem kell csodálkozni, hiszen a trollok vagy megették azt, ami mozgott, vagy elvették az életterüket, így az állatok kénytelenek voltak máshol élőhelyet keresni maguknak. Kiírtották az erdők nagy részét, mert a béna almaültetvényeiknek kellett a hely... na, ez megint egy külön kis történet lesz egyszer.

A lényeg az, hogy bizony beletelik egy kis időbe, mire felvesszük az itteni ritmust. Van egy olyan érzésem, hogy ez évről-évre nehezebb lesz. Belegondolni sem merek abba, mit fogunk érezni akkor, ha majd egyszer felépül a házunk Maráckán és onnan kell majd visszajönnünk ide. Szerintem a szívem szakad majd meg minden egyes alkalommal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster