"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. január 15., szombat

Eltelt egy esztendő

Amióta kényszerűségből ugyan, de önként vállalt száműzetésben telnek napjaink, velünk kicsit másképp zakatol az idő. Így, január közepén már mi is elmondhatjuk, hogy végre eltelt egy újabb esztendő. Egy nem igazán ideális utazás után végre újra itthon vagyunk, Alsóörsön. Megpihenhetünk, számot vethetünk és tervezgethetjük a következő évet.

A 2010-es év eddigi életünk talán legmeghatározóbb éve volt. Földet vettünk, gyökeret eresztettünk. Most már igazán van - illetve majd lesz - hová HAZAmenni. Ha földed van, mindened van. Ezt már sokszor hallottam, de nem értettem igazán mit is jelent. Egészen addig, míg meg nem vettük a magunk kis földterületét. Azóta egy különös érzéssel a szívünkben élünk. Másképp kelünk, másképp fekszünk. Egyszerűen leírhatatlan ez az egész.

Idén nyáron szeretnénk kicsit rendbe hozatni Maráckán a telkeket, hogy végre úgy nézhessenek ki a terület, mint ahogyan az gondos gazdáktól elvárható lenne. Földmunka, tereprendezés, bekerítés, kútlezárás... Alsóörsön pedig aktuális lenne már egy komplett lakásfelújítás…

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster