"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2014. május 17., szombat

Yvette tombolt

Több száz kilométerre lenni a háztól és a telkektől kész agyrém. Főleg akkor, ha vihar van otthon. A legjobban attól félek, hogy a ház előtt magasodó óriási tuják rádőlnek a tetőre. Az Yvette névre keresztelt mediterrán ciklon nálunk is pusztított.

Szerencsére a házunknak semmi baja, viszont két fának annyi.

Lehet, hogy meg lehet menteni.
A kiskapu megúszta.
Örülünk, hogy "csak" ez a két fa veszett oda. Azt még nem tudjuk, hogy Maráckán mit alkotott a vihar, de reménykedünk, hogy ennyivel megúsztuk.

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Nálunk is sok fa kidőlt, gyümölcs pl. barack alig maradt - szem a fán, letört ágak a kertben, a városban fákat döntött ki. Még jól megúsztátok, enyhe vigasz.

J. írta...

Holdgyöngy, most jártam Nálad. Szép munkát végzett felétek!

baratella írta...

Távolság néha jó is lehet.
Rossz érzés volt így átélnünk ezt a vihart, az állandó viharos szelet, a hideget.sok kár lett, de nagyobb baj ez a bizonytalan időjárás.növények, állatok és mi emberek is nehezen tudunk alkalmazkodni hozzá.

J. írta...

Olvastam, micsoda pusztítás volt nálatok. Ilyenkor érezni igazán, milyen kiszolgáltatottak vagyunk.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster