"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2014. április 12., szombat

Futás - A 7. hónap

Újra Trolliában, de most 300 méterrel feljebb kerültem, 600 méterrel a tengerszint fölé. Amikor visszajöttem ide tudtam, hogy nem lesz egyszerű új, jól futható útvonalat találnom. Itt a faluban vagy hegyre fel, vagy hegyről le vezetnek az utak. Gondolkodtam azon, hogy lebuszozhatnék a városba, ahol régen laktunk, hogy síkabb terepen fussak, de akkor az utazással több időm menne el, mint amennyit futással töltenék, így ez az ötletem ugrott. Egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy nem marad más választásom, meg kell küzdenem az emelkedőkkel és a lejtőkkel. Bántam is meg nem is.

Otthon szinte már megerőltetés nélkül futottam le a 8 km-t. Éreztem, hogy lassan változtatnom kell - vagy az iramon, vagy a távon, vagy az útvonalon - mert az nem jó, ha nincs terhelés. Én nem fogyási célzattal kezdtem el futni, "csak" túl akartam élni egy nehéz időszakot - és nem mellékesen javítani az állóképességemen. Sokat voltam egyedül és kellett valami, ami átlendít és amivel gyorsabban telnek a napok.

A keresgélésem eredményeképpen végül egy, az otthoninál jóval rövidebb és egyben jóval nehezebb útvonalat sikerült találnom. A túratervezős program szerint a táv oda-vissza nagyjából 5 km hosszú, a legmagasabb pontja 630, legalacsonyabb pontja 570 méteren van.

Az elején - ugyanúgy, mint tavaly szeptemberben, amikor elkezdtem - minden nap futottam és csak 2 hét után váltottam arra, hogy egyik napon futok, másik napon pihenek. Egy hét kellett ahhoz, hogy odafelé gyaloglás nélkül végigfussam a távot. Még egy hét kellett ahhoz, hogy visszafelé se kelljen gyalogolnom. Az emelkedőket változatlanul nem szeretem, viszont végre megint érzem, hogy dolgozik a szívem és dolgoznak az izmaim.

A képek futás közben, telefonnal készültek, úgyhogy ahhoz mérten tessék nézni őket.

A faluból kiérve.
Mögöttem a falu.
A képen nem látszik, de ez egy hosszú, kellemes kis lejtő,
ami a másik irányból érkezve nagy kihívást jelent.
Ide is képesek voltak almafát telepíteni.
Ahol keresztet vetek.
Melyik úton menjek tovább?
Magánút - csak saját felelősségre!
Mi vár...
...a kanyar után?
Ez a csoda.
Egy kis rét, egy kis almaültetvény... mi más.
Egy elég húzós kaptató után mindjárt a táv feléhez érek.
Eddig futok.
A kanyaron túl, a fák mögött egy fekete-fehér kutya az úr.
Indulás vissza!
Ebben a hónapban a legnagyobb sikeremnek az emelkedők leküzdésén túl azt tartom, hogy egy kicsit az én hatásomra Maci is és az egyik blogtársam is elkezdett futni. Sok sikert és kitartást Nektek!!!

11 megjegyzés:

kavics írta...

Szép helyeken futsz, kitartó vagy! Hajrá! Közben mondom magamnak is, mert nekem is újra kéne kezdeni...tudod, hogy van, nyafogás-kifogás végtelen...:-(

Holdgyöngy írta...

Most átgondolok valamit: régebben tornáztam, de a fiam miatt 3 hónapja erre már nem volt energiám, ha csináltam lerobbantam. Kis léptékekben kellett volna visszatérnem. Éppen ma hajnalban gondolkodtam ezen. Erre jön a válasz. Majd a házat, amely szobrot rejt fotózd le nekem közelebbről légyszí. Érdekel, mi van benne. Mária?

J. írta...

Örülök, hogy válaszra leltél nálam.
Holnap megpróbálom lefényképezni (telefonnal).
Közben eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt is fotóztam hasonlót. Azt is megmutatom majd.

J. írta...

Kavics, sajnos tudom hogy van ez a kifogásokkal. De valahogy le kell győzni azt a fránya kisördögöt. A futásban meg az a jó, hogy egy jó cipőn és megfelelő ruházaton kívül semmi más nem kell hozzá. Úgyhogy hajrá! A ti környéketeken szívesebben futnék, mert arrafelé sokkal jobban tetszik nekem, mint itt.

kavics írta...

"A futásban meg az a jó, hogy egy jó cipőn és megfelelő ruházaton kívül semmi más nem kell hozzá"
Már hogyne kéne... AKARATERŐ :-) amiből a legkevesebb. Tudod, errefelé úgy hívják Schweinehund, jó nagy és kövér..:-D
Egyébként a te mostani környéked is olyan szép.

J. írta...

Igazad van, az akaraterőt elfelejtettem.
Szép itt, a maga módján, csak nekem bezártságérzetfélém van itt, mert olyan beszűkült, korlátolt itt minden, nem érzem, hogy lenne tér... na ezt most jól "megaszontam".

kavics írta...

Bezártság... hmm nem igazán értem, illetve csak egy szálat, ha értek belőle(bár ez is csak a sejtésem). Viszont érdekelne a jelekkel együtt... esetleg privi..?

J. írta...

A jelest még érlelem, de a bezártságot majd igyekszem kifejteni.

kavics írta...

Persze, a te dontesed :-)

Timi írta...

Szép útvonal ! Bár én is lennék ilyen kitartó !

J. írta...

Leszel, ha akarod. Az a lényeg, hogy ne hagyd abba, ha hetente csak egyszer tudsz rá időt szakítani, akkor legyen úgy.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster