"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2014. március 21., péntek

Őrségben 1.

Az első hosszabb autóutunk a Sárközbe vezetett, ez volt a tűzkeresztségem. Ismertem jól ezt az utat, ezért úgy gondoltam, ha ez menni fog, akkor az Őrségbe is le merek majd vezetni.

Mindenképp le akartunk menni, mert látnunk kellett a házat és tisztáznunk kellett magunkban pár dolgot vele kapcsolatban... mi mekkora, mit hová, mit hogyan és hogyan ne...

Az udvarunk egyik fele.
Csak ámultunk és bámultunk.
Lépten-nyomon kis virágok.
A sárga volt az uralkodó szín.
Bent a házban újból lemértük az összes falat, az ablakokat, az ajtókat... tervezgettünk, ötletelgettünk, aztán megéheztünk.

A lugas...
... alatt...
... a saját hokedliken...
... megebédeltünk.
Eljön majd az az idő, amikor kint az udvaron bográcsban rotyog az étel. De bevallom őszintén, a saját udvarunkon, a saját házunk mellett az expressz gyorsaságú hideg ebéd is hihetetlenül jól tud esni.

Ebéd után átmentünk Szalafőre, ahol én ezelőtt még sohasem jártam. Pityerszeren még minden zárva volt, de ezt mi cseppet sem bántuk, mert így legalább nyugodtan be tudtuk járni az egészet anélkül, hogy másokat kellett volna kerülgetnünk.


És szépen elindultunk haza onnan, ahol egyszer majd otthon leszünk.

6 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

A legszebb volt az utolsó mondat. A meghívás áll, ha nyugodtabb körülmények közt leszek, nem felejtettem.

Timi írta...

Igazán szép az udvarotok!

J. írta...

Köszi, Timi, ha majd közelítünk a ti udvarotok felé, az lesz az igazi. Azért ez az ősgyepes látvány :) is nagy örömet tud okozni.

J. írta...

Holdgyöngy, én sem :) és köszönjük!!!

baratella írta...

Klasszak a fotóid!
Jó dolog tervezgetni, különösen együtt... sok sikert a megvalósításban.A nyáron nagy a nyüzsgés, de más évszakokban nyugodt és csendes az Őrségi táj.

J. írta...

Baratella, köszönöm, de nézd csak meg az Őrségben 2. c. bejegyzésemet, ott még klasszabb fotók vannak - megaklassz fotóalanyokkal :)

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster