"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2013. augusztus 14., szerda

Gyökerek és szárnyak

Irigylem (nem ez a jó szó, mert nem vagyok irigy, de most jobb nem jut az eszembe) azokat, akik mögött biztos háttér van. Nem, nem anyagi dolgokra gondolok, mert ebben az esetben a pénz az tényleg nem számít, az a legkevesebb :)

Arról a háttérről beszélek, amit egy szülő nyújthat a gyerekének, meg azokról a bizonyos gyökerekről és a szárnyakról. Mert akárhány éves is legyen az ember, szüksége van egy biztos háttérre, egy védőbástyára, hogy ne a saját bőrén kelljen megtapasztalnia mindent. Vannak azok a buktatók, amelyek elengedhetetlenek a jellemfejlődéshez, de ugyanakkor léteznek azok a buktatók is, amelyek a szülői élettapasztalattal és bölcsességgel bizony elkerülhetőek lennének. Olyan jó lenne, ha valaki azt mondaná "Lányom, hidd el, nem az a te utad, inkább erre menj tovább!" vagy "Bánatod van? Gyere haza, majd együtt kitalálunk valamit!" Haza? Hova is? Évek óta egyedül küzdünk. Fáj, hogy nem áll mögöttünk senki és hogy az agynak mindig 3 lépéssel a jelen előtt kell járnia.

Igazi család lenni végre, otthont teremteni, házat felújítani, lakást eladni, az idegent magunk mögött hagyni, az eddigit lezárni és újat kezdeni... Úgy érzem, lassan bedarál ez az egész...

A helyes sorrendet szeretném tudni, de azt nagyon.

Egy biztos, ez az út...
...ehhez a házhoz vezet.

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

A fiam éveket élt külföldön, a tanácsot soha nem fogadta meg. Itthon nincs gyökere, senkije, beteg, de nincs aki vele legyen. Nem a családra gondolok. Se barát, se barátnő. Lakást vett ugyan, kiadva, tehát otthona, már sajátja sincs. Ez a házikótok meseszép környezetben van, jobban jártatok vele,mint az út mellett lévő másikkal jártatok volna. Ha lesz anyagi alapotok gyertek haza, építsétek, szépítsétek, lakjátok, mert elszoktok innen.Kérdés az, itt mire mentek? Az Őrségbeli társaim mind korombeliek, többnyire nyugdíjasként vagy olyan munkával ,költöztek ide, hogy otthon dolgozhassanak. A fiatal, gyermekes anyuka igaz ritka foglalkozást űz, de pl. a gyermekeit napi 50 km-t utaztatja a megfelelő iskolába. Abban mind egyeznek: otthonra találtak Őriszentpéteren, vagy a környékén.

J. írta...

Elgondolkodtató mondatok, teljes szívemből köszönöm!

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster