"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2012. június 10., vasárnap

Hirtelen mindenki nagyon olasz

A mai délután valahogy ideálisnak tűnt arra, hogy leengedjem a hűtőt. A háttérben csendesen szólt a tévé, Lehelke egy elcsent fültisztító pálcikával matatott valahol, én éppen nagyban küzdöttem a jéggel, amikor a szomszédos lakásokból hirtelen hangos tülkölésekre és "Góóól!" felkiáltásokra lettem figyelmes... Ja, ebé van. Nagy örömömre Kassai Viktor és csapata vezényelt, Spanyolország - Olaszország, az első gólt az olaszok lőtték.

Teljes autonómia ide, totális elszakadási törekvések oda, amikor foci vébé vagy ebé van, akkor hirtelen az összes troll ráébred arra, hogy ő végül is szegről-végről olasz és ilyenkor az olasz nemzeti válogatottra - amiben egy troll sem játszik - hirtelen nagggyon büszkék lesznek... persze szigorúan csak addig, amíg jól menetel a csapat. Kicsit gyomorforgató. Én az ilyen pálfordulásokkal nem nagyon tudok mit kezdeni.

A jelenlegi gazdasági és politikai világviszonyok tükrében nagyon örülnék neki, ha nem a németek vagy társaik nyernék meg ezt az ebét. Egy görög, spanyol vagy portugál első hely morálisan nem kicsit billentene annak a láthatatlan európai mérlegnek a nyelvén.

Egyáltalán nem értek a focihoz, de hajrá görögök és a többiek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster