"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2012. május 29., kedd

Újabb földrengés

Ma délelőtt 9 óra körül egy 5,8-as erősségű földrengés rázta meg Észak-Olaszországot, majd 13 óra előtt pár perccel egy 5,6-os utórengés következett... Eddig 16 halálos áldozat, rengeteg sebesült és nagyon sok ember van, akit még keresnek. Ugyanabban a régióban rengett a föld, mint ahol május 20-án. Az akkori földrengésben nagyon sok épület megsérült, ezek közül több az újabb rengéseket már nem bírta ki és összedőlt. A vonatközlekedés órákra leállt a környéken, csak a magasfeszültségű vezetékek átvizsgálása után indították újra. Sok intézményt evakuálni kellett, a Ferrari, a Lamborghini és a Ducati gyáraiban is abbahagyták a termelést. A nemzeti fociválogatott a Pármában megrendezésre kerülendő Olaszország-Luxemburg tesztmérkőzést lemondta.

Trolliában is érezhető volt a rengés, de szerencsére semmi komolyabb kár nem keletkezett, senki nem sérült meg. Ahhoz képest, hogy ez egy "földrengésbiztos terület", én rendesen megijedtem ismét. Ma egyébként szabadnaposak voltunk és így indult a nap... Remegett minden, mozgott a csillár. Lehelke megint megérezte a bajt. Éppen pihengetett, majd hirtelen felpattant az ágyról és kitágult pupillákkal forgatta a fejét jobbra-balra, aztán ijedten ránk nézett, de még mielőtt elspurizhatott volna, hál' Istennek véget is ért a remegés.

Egy geofizikus azt nyilatkozta, hogy a földrengéseket nem lehet előre jelezni és nem tudják megmondani azt sem, hogy az aktivitás folytatódik vagy abbamarad-e. Meg az is csak nézőpont kérdése, hogy ezt a mostanit a 20-dikai utórengésének tekintjük-e vagy egy önálló rengésnek. Az az egy viszont biztos: a Földközi-tenger térségében bekövetkező földrengések az Afrikai kontinens észak felé történő mozgásának következményei... most már ezt is tudjuk.

Félelmetes erők lépnek működésbe ilyenkor... a világvége kezdődhet így.

2 megjegyzés:

Timi írta...

hallottam róla, rettenetes, remélem ezzel vége lesz

J. írta...

Én is bízom benne... nem is annyira magunk miatt, hisz amit mi érzünk az egészből az abszolút kibírható... viszont a katasztrófával sújtott területen élők rettenetes helyzetben vannak már így is. Remélhetőleg az olasz kormány állja a szavát és nem hagyja cserben az embereket.

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster