"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2012. március 28., szerda

Tavaszból tavaszba

Egy hete már annak, hogy újra Trolliában vagyunk. Vonattal jöttünk, Bécsben megpihentünk. Nagyon kényelmes így utazni. Leszámítva persze az Alsóörs - Budapest, Kelenföld szakaszt, mert az nagyon idegtépő. Persze, ha lenne autónk, akkor... de nincs. Ameddig csak lehet, próbáljuk kitolni az autóvásárlást időpontját.

Verőfényes napsütésben érkeztünk meg Bécsbe. Gyorsan bejelentkeztünk abba a hotelbe, ahol hazafelé menet is megszálltunk.

Nem éppen olcsó, de sok csomaggal és egy macskával Wien Westbahnhof mellett keresve sem találhattunk volna jobbat.
Lehelke nagyon édes volt, alig bírta kivárni, hogy kiengedjük a szállítódobozából. Egyből birtokba is vette a szobát, nagyon szeret hotelben lakni. Ilyenkor teljesen átszellemül, össze-vissza futkorászik, mindent megnéz, szagmintát vesz. Imádom.

Lehelke éppen felderít
Lehit hagytuk nyaralni, mi pedig elmentünk a schönbrunni kastélyparkba mókusokat lesni. Láttunk is vagy harmincat, de nem nagyon tudtam lefényképezni őket, nagyon kis cselesek... vagy én voltam túl béna. Mindegy, ez akkor is egy nagyon szép tavaszi délután volt.

A kastély a parkból
Eszegetés
A fák alatt megbúvó mandarinréce pár  (Kínában a házastársi hűség és a boldogság szimbóluma)
Igazán tavasz
A kastélyba nem mentünk be, annyi időnk sajnos nem volt. Majd legközelebb. Másnap megreggeliztünk...

Az Orient-Express ihlette étterem. Nem tudom miért, de biztos vagyok benne, hogy nem nő volt a belsőépítész.
...és indultunk tovább a trollokhoz. A vonat ablakából nagyon sok őzikét meg nyulat láttunk, sőt még három gólyát is. Olyan volt, mintha az állatok is tőlünk búcsúztak volna.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster