"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. szeptember 19., hétfő

Az idei első hó

Minden átmenet nélkül megérkezett Trolliába az első hó. Reggel az ablakból csak annyit lehetett látni, hogy a völgybe leereszkedtek a felhők és minden  tejfehér. A hegycsúcsok is felhőbe burkolóztak, de valami nagyon nem stimmelt. Mintha nem csak a szokásos őszi dér borította volna őket. És tényleg, ahol pár hete még túráztunk, most hó uralja a terepet.

A behavazott Hochmuth a fürdőszoba ablakából
A hóhatár ma a csapadék intenzitásától függően 800-1500 méter között volt. Nagyon remélem, hogy még vagy két hónapig ott is marad, mert én nagyon nem bírom a telet. Meg igazából jó lenne, ha lenne egy kis ősz is. Itt nem olyan szép, színes ez az évszak, mint otthon, de én két okból azért mégis nagyon szeretem (1. nemsokára vége a szezonnak és az erőltetett menet után végre szusszanhatunk egy kicsit... 2. lassan itt a sült gesztenye ideje... imádom!)
Van itt a városban egy hely, ahol nyáron fagyit árulnak, ősszel sült gesztenyét, télen pedig forralt bort. Náluk a legfinomabb a gesztenye, nagyon kis profi gesztenyesütőjük van és szerencsére nem égetik szénné a gesztenye héját (mint ahogyan azt itt szokás).
Azért is várom még a gesztenye-szezont, mert tavaly "kifejlesztettem" egy gesztenyepüré masszát, amit idén szeretnék kicsit tovább finomítani, remélem úgy sikerül, ahogyan azt elterveztem.

1 megjegyzés:

Timi írta...

de jó hogy írtad a sült gesztenyét, még egy ok arra, hogy szeressem az őszt

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster