"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

____________________________________________________________________________________________________________

Hétrétország:

2011. február 18., péntek

Wass Albert

"Az emberek játszanak a szavakkal. Úgy éppen, mint a gyermekek a játékkockákkal. Csakhogy a szavak veszedelmesebbek, mint a játékkockák. Nem lehet összeszedni őket, és elrakni a ládába, ha rosszul sikerült a játék. A szavak örökre ott maradnak, ahová az első pillanatok hangulatában helyeztük őket. Láthatatlanok és megfoghatatlanok, és ezért nem lehet kijavítani a hibát, amit elkövettünk velök."
(Wass Albert)

2004, 2009 és 2010 után idén negyedik alkalommal rendezik meg a 25 órás maratoni felolvasói estet a Kárpát-medencén innen és túl. Miamitól Csíksomlyóig számos helyszínen adóznak így az 1998. februárjában elhunyt, méltatlanul mellőzött író emléke előtt. Aki olvasott már Wass Alberttől akár csak egy sort is, annak nem lehet kétsége afelől,  hogy Wass Albertnek igenis helye van a magyar szépirodalom nagyjai között.

Szomorú, de sajnos nagyon sokan vannak, akik még a nevét sem hallották. Vajon jól van ez így?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Design by Amanda @ Blogger Buster